fbpx

Nomet kažoku!

Nomet kažoku!

Dāmas (un kungi), MARTS ir klāt! (Iesācies arī ar jaunu, dilstošu mēnesi, kas ir labs laiks pārmaiņām – atmest lieko)

 

Es gribu visiem pavēstīt, ka MANUPRĀT, ja Tev ir bijusi doma uzsākt lielas, labas, veselīgas, ‘fit’, BFIT pārmaiņas dzīvē, tad šis ir VISĪSTĀKAIS laiks‼

 

KĀPĒC ? ?

 

Jo marts ir piemērots laiks, kad sākt gatavot savu augumu peldkostīmu sezonai. 

Jau tagad! Lai viss notiek pakāpeniski, bet pamatīgi.

 

Lēnāk, bet veselīgāk. Nevis pēdējā brīdī – bams, jābadojas ar tādu vai šitādu diētu, jo pērn pirktais, seksīgais bikini iegriežas dziļi “mīlas rokturīšos” vai zem padusēm, izveidojot tur kaut kādus spārniņus, kuriem nu tur galīgi nav jābūt.

 

Ikdienā pašam skaitīt kalorijas un krist diētās, nebūs risinājums. Turklāt, cilvēkiem diemžēl ar kalorijām saistās uzreiz tikai ogļhidrāti – nu tad – ‘kirdiks’, tos nogriežam un nu tik tievēsim. Tikai diemžēl tas nav atrisinājums. Ne veselīgs risinājums. Tā var tikai nomērdēt savu organismu bezspēka režīmā, bet pat nepazaudēt īsti svaru (jo kalorijas nenāk tikai no ogļhidrātiem!).

 

Tas ir viens piemērs loģikas kļūdai attiecībā uz ēdienu. Otrs ir tas, ka cilvēki jauc kas ir diētisks un kas ir veselīgs. Proti, starp šiem abiem tiek likta vienādības zīme. Izlasām, ka rieksti ir veselīgi, un aiziet, paka riekstu pa dienu. Bet riekstos ir ĻOTI daudz kaloriju! Nebrīnaties, lūdzu, ka svars nekritīs. Veselīgs uzturs nenozīmē, ka to var ēst neierobežoti. Tās tik un tā ir kalorijas. Organisms patērē, cik viņam ir nepieciešams, un pārējo viņš uzkrās rezervēs, jeb mūsu tauciņos.

 

Un vēl cilvēki domā, ka tauki ir slikti! Bet attiecības starp holestrīna līmeni asinīs un to, cik taukaini ēdam, ir niansētākas par to, ka ēdīsi taukus – būs slikts holesterīns. Tā nebūt nav 1:1. 

 

Citas galējības – neēst neko, un pēc tam ēst visu pēc kārtas. Cilvēki neiemācās cik tad katram pašam ir vajadzīgs. Vai arī ēst tikai salātlapas lai tievētu. 

 

Lai  notievētu ilgtermiņā Tev ir jāizveido labas attiecības ar ēdienu. Tev ir jāiemācās saprast ko tu ēd, cik daudz tu ēd (un cik daudz Tev īstenībā nepieciešams Tavai vielmaiņai) un vispār jau  – KĀPĒC Tu ēd. Lai organisms spētu visefektīvāk paņemt enerģijai, šūnu vielmaiņai un kustībām no tām uzturvielām, no kurām tam to izdarīt ir visvieglāk un nekrāt “nebaltai dienai”, visam ir jābūt proporcionāli, ir jābūt daudzveidībai.



Tāpēc pastāstīšu kas ir “Bfit ceļojums”, kuru sākt jau ar martu būs ideāls veids kā izveidot sev pozitīvu, veselīgu divtūkstoš-divdesmit-pirmo!

Bfit programmas ir vairākas: tie ir 3 “Bfit izaicinājumi”, un kopā veido pusgada kompleksu pieeju Tavai veselībai un fiziskajai sagatavotībai. Gan praktiski uzlabojot to, gan mentāli daudz, DAUDZ vairāk padziļinot savu izpratni un prasmes veselības un fitnesa jautājumos.

 

Sākums ir Bfit 3 mēnešu programma.

Tai seko 2 mēnešu programma (iznākusi janvārī un jau pieejama https://bfitteam.com/izaicinajumi/), kurai ķirsīti uz kēksiņa galā uzliek pēdējā mēneša programma. 

 

Es tos saucu par izaicinājumiem, jo tie tas tiešām arī ir. Katrs posms prasa jaunu pielāgošanos pakāpi, mērķu nospraušanu ❇ un iet dziļāk iekšā šajā procesā, lai rezultātā Tu izaugtu tik pārliecināts par saviem spēkiem veidot savu veselīgo ikdienu, kā Tu nekad nebūtu varējis iedomāties!  

 

⬇    ⬇   ⬇

 

Sākot ŠOBRĪD ar 3 mēnešu izaicinājumu, līdz jūnijam, vasaras sākumam, būsi jau izveidojis pamatīgu bāzi, nostiprinājis jaunos uztura paradumus un nometis arī ievērojamu daļu lieko kilogramu. Visticamāk būsi pozitīvi pārsteigts, ka tas iespējams jau tik īsā laikā, nevienā brīdī nejūtoties badā vai ierobežots. 

 

Šajā laikā stingri sekosi līdzi programmas uztura plānam. “Pa lielam” BEZ atkāpēm. Tāpēc, ka lai izveidotu noturīgus jaunus ieradumus, to var panākt tikai tos kārtīgi nostabilizējot, bet novirzes no programmas būtu šim mērķim destruktīvs “atpakaļmetiens”. 

 

✴ Ja sekosi rūpīgi izveidotajam uztura plānam, šajā laikā iekustēsies jau citā kvalitātē Tava vielmaiņa ar jauno, daudzveidīgo uztura plānu un sabalansēto kaloriju daudzumu, kas būs piemērots tieši Tev. 

 

Šajā laikā Tu iemācīsies daudz jauna par uztura daudzveidību. Varbūt pat kādu jaunu pārtikas produktu atklāsi! ☄ Nereti klienti man atzīstas, ka dažus produktus, kas atrodami Bfit Programmas iepirkumu sarakstos iepriekš pat nebija pazinuši vai pamanījuši veikalos. 

 

Šajā posmā ir video lekcija par veselīga uztura paradumiem un kā tos veidot. Nav spriedze par sportošanu ikdienā, ja tam nav vēl laika un vēlmes. 

 

⬇    ⬇   ⬇

 

Jūnijā varēsi uzsākt Bfit 2 mēnešu izaicinājumu.

Tevī jau mitīs jauna pārliecība par sevi. Līdz ar ko, apsolu, kas šis posms būs daudz vieglāks! Tava ikdiena būs balansā un sakārtota. 

 

Plus, šajā izaicinājumā ir iespēja krāpties jeb cheat dienas, kurās varēsi negatavot pēc programmas, pasūtīt kaut ko no ēdienu servisiem, ēst ārpus mājas. ‘Kauču’ pārēsties un bez pārmetumiem arī nepaskaitīt vīna glāzes. Nāk vasara un kurš gan nesapņo par iespēju paēst siltā saulītē uz terases⛱, ārpus mājas, kādā bārā vai restorānā (vien iedomājoties siltas tirpas pārņem vai ne?)

 

Šie divi izaicinājuma mēneši ir pielāgoti ar citu uzturvielu sabalansējumu – tādu, kas piemērots jau aktīvākam dzīvesveidam. Šajā laikā es arī sniedzu daudz informācijas par sportisku aktivitāšu nozīmi mūsu ķermenim un kā tas iet roku rokā ar vielmaiņu.  ♻

 

Tātad, šajā posmā mēs pieliekam klāt aktivitātes un pamainās mūsu Bfit stratēģija, un apgūtajiem veselīgajiem ieradumiem pievienojas klāt VESELĪGAS KUSTĪBAS.

 

⬇    ⬇   ⬇

 

Pēdējais posms ir mēneša izaicinājums, kurā jau daudz padziļinātāk un vairāk sniedzu informāciju par uzturzinātni un mums pieejamo “pārtikas grozu”. 

Pēc šīs programmas būsi diezgan liels ‘PRO’ izprast savu šķīvi un ēdienkarti. 

 

Plus, dziļāk iesim arī treniņos – liksim klāt slodzi un parunāsim par to, kāpēc tas ir svarīgi, kā tas atbalsta imunitāti un cik daudz slodze ir jāliek klāt, lai ķermenis justos labi. Un tajā veselajā miesā varētu mājot tas veselais, dzīvespriecīgais gars!

 

Jebkurš var ielekt Bfit “vilcienā” uz jebkādu periodu, kaut vai mēnesi. (Pieejams mēneša abonements: https://bfitteam.com/bfit-abonements/). 

Kāpēc tas varētu būt saistoši? ➡ Iepazīties. ➡Sajust garšas. ➡Uzzināt ko jaunu. ➡ Iedvesmoties. ➡ Uzsākt treniņu rutīnu. 

 

Bet tikai pilnais pusgada ceļojums aizvedīs Tevi no ierasta, pasīva, patērējoša dzīvesveida uz aktīvu. Gan burtiski aktīvu, gan pārnesti – Tu iemācīsies kā aktīvi uzņemties atbildību par savām ikdienas izvēlēm, ēdienu ko patērē un kustībām, ko izvēlies veikt. 

Tu izpratīsi daudz dziļāk ēdiena nozīmi un pratīsi to pats izkārtot visefektīvāk sev uz šķīvja. 

 

Principā – Tu pusgada laikā būsi kļuvis pats par savu personīgo uztura un fitnesa speciālistu!

 

JAUNUMS tiem, kas vēl nezināja: katrs var pielāgot Bfit programmu savai patērētajai enerģijai!

 

>>> Es diezgan ilgi ‘štukoju’, kā lai Bfit programmas pārveido tā, lai tās saglabā savu uzturvērtību, bet ir pielāgojamas, maināmas pēc kaloritātes.

 

Ja cilvēks ir fiziski aktīvāks, viņa programmas kaloritāte būs cita, būs vajadzīgs vairāk kaloriju. Standartā Bfit programma ir perfekta tiem, kas pavada ikdienu pārsvarā sēdoši, brauc ar auto un liftu līdz pat savam datorgaldam?, un aizstaigā tik līdz kafijas automātam. 

 

Esmu to izdarījusi un izveidojusi konkrētu koeficientu, ar kura palīdzību, kaloriju daudzumu programmā iespējams viegli un saprotami palielināt vai samazināt. 

 

Līdz ar to, Bfit izaicinājumi ir “paceļami” tiešām visiem. Uzzināsi ne vien veselīgus pamatprincipus kā ēst, bet arī varēsi aprēķināt kāda tad ir Tava pamatvielmaiņa, kāds ir Tavs fiziskās aktivitātes koeficients un cik daudz tieši Tev jāuzņem kalorijas, lai veselīgi kristos svarā. 

 

Kalorijas vari pārrēķināt pat pa nedēļām vai dienām! Jo ir dienas un periodi visādi – ar lielāku un mazāku enerģijas pieplūdi vai iespējām būt aktīviem. Cik Tev jāapēd varēsi viegli aprēķināt kaut katru dienu, ja Tavi dienas režīmi krasi atšķirsies.

 

Nobeigumā tikai vēlos piebilst, ka nav vispār nekāda kauna vēlmē ikdienā atvieglot sev dzīvi! 

Un Bfit IR lielisks veids kā to izdarīt. 

  1. Tev vairs nebūs jādomā KO gatavot…
  2. KĀ gatavot…
  3. KĀDUS iepirkumus vajag no veikala..
  4. Vai ir pareizs kaloriju daudzums…
  5. Vai visas uzturvielas ir labi pārstāvētas…

Tas viss jau ir priekšā – ar sarakstiem, kvalitatīviem foto un recepšu aprakstiem. Sirds turklāt mierīga, ka tas ko apēd būs gan garšīgi, gan Tavam organismam noderīgi un uzturvielām bagāti, jo katras Bfit dienas katra recepte ir iepriekš rūpīgi aprēķināta. 

 

Priekā par jaunu sezonu!

https://youtu.be/vz_pLNTaUok