fbpx

Vakariņas

DĀRZEŅU KRĒMZUPA

 

  • Saldais kartupelis 100g
  • Burkāni 100g
  • Kartupeļi 100g
  • Sīpoli 30g
  • Ķiploka daiviņa
  • Ingvers 10g
  • Pastinaks 50g
  • Vistas buljons (pašgatavots vai no buljona kubiņa) 100g
  • Piens (2,5%) 100ml
  • Sāls/ pipari (pēc izvēles)

 

Pagatavošana – burkānus, saldo kartupeli, sīpolus, kartupeļus, ķiplokus, ingveru, pastinakus nomizo, sagriež un liek katlā. Lej klāt buljonu, pusi no piena un sautē dārzeņus, līdz tie mīksti. Tad lej klāt atlikušo pusi piena un visu blenderē līdz viendabīgai masai. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.