fbpx

Pusdienas

KARTUPEĻU- SPINĀTU BIEZPUTRA AR FORELI

 

  • Kartupeļi 200g
  • Spināti 30g
  • Augu piens 20g
  • Sāls, pipari- pēc izvēles
  • Tomāti 100g
  • Gurķi 100g
  • Paprika 50g
  • Olīves 40g
  • Olīveļļa 10g
  • Forele 150g
  • Citrona sula 1 tējk.

 

PAGATAVOŠANA

 

Kartupeļus nomizo un liek vārīties, līdz mīksti, tad nokāš. Uz pannas ar nelielu ūdens daudzumu sautē spinātus, līdz tiem pavisam mīksti un veido zaļu masu. Pievieno tos kartupeļiem, pielej pienu un pievieno garšvielas un ar stampiņu sasmaida biezputru līdz viendabīgai masai. Salātus pagatavo tomātus, gurķus, papriku sagriežot, pievienojot olīvas, eļļu, garšvielas. Apmaisa. Foreles steika gabaliņu cep uz uzkarsētas pannas uz mērenas uguns 1-2 min no katras puses. Apber ar garšvielā, citrona sulu un pasniedz ar biezputru un salātiem.

 

SVARĪGI!!!
Augu pienu var lietot jebkuru (auzu, mandeļu, indijas riekstu, u.c.) gan laktozes nepanesības gadījumā, gan ja ir alerģija no govs piena produktiem.
Bezlaktozes pienu drīkst lietot tikai, ja ir laktozes nepanesība, bet nav pilnībā jāizslēdz govs piena produkti.